Εύκολες συνταγές

Συνταγή για φέτες κολοκύθας και βρώμης

Συνταγή για φέτες κολοκύθας και βρώμης

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτές οι φέτες κολοκύθας και βρώμης είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τέλεια τις πλούσιες γεύσεις της κολοκύθας και την υγιεινή καλοσύνη της βρώμης. Αυτή η συνταγή είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ενσωματώσετε θρεπτικά συστατικά σε ένα νόστιμο σνακ ή πρωινό. Οι φέτες είναι υγρές, ελαφρώς γλυκές και απίστευτα χορταστικές. Είτε τα απολαμβάνετε ζεστά είτε κρύα, είναι βέβαιο ότι θα φέρετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σας και θα αφήσετε να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Πουρές κολοκύθας
1 φλιτζάνι

Παλαιομοδίτικη τυλιγμένη βρώμη
2 φλιτζάνια

Γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι

Σιρόπι σφενδάμου
¼ φλιτζάνι

Λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
1 κουταλάκι του γλυκού

Κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού

Αποξηραμένα κράνμπερι
½ φλιτζάνι

Ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτές τις απολαυστικές φέτες κολοκύθας και βρώμης, θα προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπάμε ή πιρούνι
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Φούρνος

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τον πουρέ κολοκύθας, τη βρώμη σε ρολό, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπαχαρικό κολοκυθόπιτας, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά.

Βήμα 3:

Δώστε σύνθεση τα αποξηραμένα κράνμπερι και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Μη διστάσετε να είστε γενναιόδωροι με την ποσότητα των βακκινίων και των καρυδιών, εάν θέλετε μια επιπλέον έκρηξη γεύσης και υφής.

Βήμα 4:

Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Πιέστε απαλά προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει συμπιεστεί.

Βήμα 5:

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να σταθεροποιηθούν το κέντρο. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των απολαυστικών φετών κολοκύθας και βρώμης διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 25-3 λεπτά, καθιστώντας τον συνολικό χρόνο προετοιμασίας περίπου 35-40 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να βελτιώσετε τις γεύσεις αυτών των φετών κολοκύθας και βρώμης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μοσχοκάρυδο ή μια χούφτα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα πριν το ψήσιμο. Θυμηθείτε να προσαρμόσετε τη γλυκιά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο σιρόπι σφενδάμου. Αν προτιμάτε πιο απαλή υφή, μπορείτε να μαγειρέψετε τις φέτες για λίγα λεπτά λιγότερο ή αν θέλετε πιο απαλή, ψήστε τις λίγο περισσότερο.

Για να σερβίρετε, κόψτε τις κρύες φέτες σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Είναι ιδανικά ως επιλογή πρωινού με πιάτα ή ως νόστιμο σνακ όλη την ημέρα. Μπορείτε να τα ζεστάνετε μόνοι τους ή να τα συνδυάσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες

<

180

Συνολικό Λίπος
7g

Κορεσμένα λιπαρά
3g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
80 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
26g

Διαιτητικές ίνες
4g

Ολικά σάκχαρα
11g

Πρωτεΐνη
4g

Βιταμίνη Α
120%

Βιταμίνη C
2%

Ασβέστιο
6%

Σίδερο
10%

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτές οι φέτες κολοκύθας και βρώμης είναι απολαυστικές όταν σερβίρονται ως έχουν. Μπορείτε να τα παρουσιάσετε σε πιατέλα ή μεμονωμένα πιάτα για μια όμορφη εμφάνιση. Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τις φέτες με ζάχαρη άχνη ή να τις περιγράψετε με ένα άγγιγμα σιρόπι σφενδάμου για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας.

Για παραλλαγές, μπορείτε να σερβίρετε τις φέτες με μια κούκλα ελληνικό γιαούρτι ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Οι κρεμώδες και πικάντικο γιαούρτι συμπληρώνουν υπέροχα τις γεύσεις της κολοκύθας και του πληγούρι βρώμης, ενώ μια μεζούρα παγωτό προσθέτει μια λαχταριστή απόλαυση. Φρέσκα μούρα, όπως φράουλες ή βατόμουρα, μπορούν επίσης να σερβιριστούν στο πλάι για να προσθέσουν μια έκρηξη φρεσκάδας και χρώματος.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε αυτές τις φέτες κολοκύθας και βρώμης, αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς μετά το ψήσιμο. Μόλις κρυώσουν, τα μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία έως και 2 ημέρες. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε τις φέτες στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε για έως και 3 μήνες κάνοντας κάθε φέτα ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετώντας τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η κολοκύθα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά συστατικό που προσφέρει πολλά για την υγεία. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν το αίσθημα πληρότητας. Η κολοκύθα είναι επίσης γεμάτη με βιταμίνες Α και Γ, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγουν το υγιές δέρμα. Το πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική πηγή δημητριακής ολικής αλέσεως και παρέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και διάφορα απαραίτητα μετάλλα. Βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς.

Επιπλέον, τα αποξηραμένα κράνμπερι και τα καρύδια παρέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μετάλλα. Τα κρανιά είναι γνωστά για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ τα καρύδια προσφέρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν αυτές οι φέτες κολοκύθας και βρώμης, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Pumpkin Spice Granola Bars: Ένα τραγανό και γευστικό σνακ φτιαγμένο με πουρέ κολοκύθας, βρώμη, ξηρούς καρπούς και ζεστά μπαχαρικά.
– Ψημένοι λουκουμάδες κολοκύθας: Μια απολαυστική επιλογή γλυκού που συνδυάζει τις γεύσεις της κολοκύθας και της κανέλας σε ένα μαλακό και υγρό ντόνατ.
– Τηγανίτες κολοκύθας με πληγούρι βρώμης: Μια πλούσια και θρεπτική επιλογή πρωινού που ενσωματώνει πουρέ κολοκύθας και πληγούρι βρώμης σε αφράτες τηγανίτες.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις δημιουργικές και νόστιμες συνταγές τους. Η εστίασή τους στη χρήση φρέσκων και υγιεινών συστατικών έχει επηρεάσει την ανάπτυξη αυτής της συνταγής για φέτες κολοκύθας και βρώμης. Συνδυάζοντας τις ιδέες και τις τεχνικές αυτών των δασκάλων μαγειρικής, δημιουργήσαμε μια απολαυστική απόλαυση που είναι ταυτόχρονα θρεπτική και ικανοποιητική.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button