Εύκολες συνταγές

Συνταγή τάρτας με φράουλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις της συνταγής μας για Τάρτα Φράουλας, μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τη γλύκα των ώριμων φραουλών με τη βουτυρώδη καλοσύνη ενός κοχυλιού τάρτας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους εκτιμούν το αρμονικό πάντρεμα φρούτων και ζαχαροπλαστικής. Με τα ζωηρά χρώματα και την ακαταμάχητη γεύση του, αυτό το ταρτάκι φράουλας θα γίνει σίγουρα ένα αγαπημένο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 ½ φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο, κρύο

¼ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1
Κρόκος αυγού

Τσίμπημα
Αλάτι

1 λίβρα
Φρέσκιες φράουλες

½ φλιτζάνι
Μαρμελάδα φράουλα

1 κουταλιά της σούπας
Χυμός λεμονιού

Ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα εξαιρετικά ταρτάκια φράουλας, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Κόφτης ζαχαροπλαστικής ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Κλάστης
  • Καλούπια ταρτών
  • Βάρη φασολιών ή πίτας
  • Ταψί
  • Σύρμα σχάρα
  • Μαχαίρι ή αποφλοιωτή φράουλας
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κρύο ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε μικρούς κύβους), την κρυσταλλική ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και μια πρέζα αλάτι.
2. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα όσπριο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
3. Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, ενώ ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
4. Πλάθετε τη ζύμη σε δίσκο, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
6. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την παγωμένη ζύμη σε πάχος περίπου 1/8 ίντσας.
7. Κόψτε τη ζύμη σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους από τα καλούπια για ταρτάκια.
8. Πιέστε απαλά τη ζύμη στα φορμάκια, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφο πάχος στον πάτο και στα πλαϊνά.
9. Τρυπήστε το κάτω μέρος των κοχυλιών των ταρτιών με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
10. Στρώστε κάθε κέλυφος με λαδόκολλα και γεμίστε με φασόλια ψησίματος ή βαράκια πίτας για να βαρύνει τη ζύμη.
11. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα βαράκια και τη λαδόκολλα.
12. Επιστρέψτε τα κοχύλια ταρτιού στο φούρνο για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
13. Αφήστε τα κοχύλια των ταρτιών να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα ταρτάκια φράουλας είναι περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ενεργού και ανενεργού. Αυτό επιτρέπει την ανάμειξη και την ψύξη της ζύμης, καθώς και το ψήσιμο και την ψύξη των κοχυλιών ταρτών. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ξεκούρασης της ζύμης στο ψυγείο, καθώς αυτό επιτρέπει στη γλουτένη να χαλαρώσει και εξασφαλίζει μια λεπιοειδές υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👨‍🍳 Επαγγελματική συμβουλή: Για να πετύχετε μια τέλεια ξεφλουδισμένη κρούστα ταρτών, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας είναι κρύο και χειρίζεστε τη ζύμη όσο το δυνατόν λιγότερο. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία στρώσεων στη ζύμη που έχουν ως αποτέλεσμα μια ελαφριά και τρυφερή κρούστα. Επιπλέον, η ψύξη της ζύμης πριν από το ρολό και το ψήσιμο των ταρτιών βοηθά στη διατήρηση του σχήματός τους και αποτρέπει τη συρρίκνωση.

  1. Κατά την προετοιμασία της ζύμης, προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκληρή κρούστα.
  2. Για μια διακοσμητική άκρη, χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να πιέσετε γύρω από το χείλος κάθε κοχυλιού ταρτιού, δημιουργώντας ένα μοτίβο χτενίσματος.
  3. Για να βελτιώσετε τη γεύση, αλείψτε τα κρυωμένα κελύφη ταρτών με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας φράουλας πριν προσθέσετε τη γέμιση.
  4. Όταν επιλέγετε φράουλες, επιλέξτε ώριμες και σφιχτές για την καλύτερη γεύση και υφή.
  5. Για να ξεφλουδίσετε τις φράουλες, αφαιρέστε απαλά τα πράσινα στελέχη και τα φύλλα χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι ή αποφλοιωτή φράουλας.
  6. Κόψτε τις φράουλες σε ομοιόμορφα κομμάτια, φροντίζοντας να μην είναι πολύ χοντρές ή λεπτές.

🍓 Διασκεδαστικό γεγονός: Γνωρίζατε ότι οι φράουλες δεν είναι στην πραγματικότητα μούρα; Ταξινομούνται ως “συνολικά βοηθητικά φρούτα” επειδή οι σπόροι τους είναι εξωτερικά και όχι εσωτερικά σαν αληθινά μούρα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
20 mg

Ίνα
2g

Σάκχαρα
12g

Πρωτεΐνη
3g

Βιταμίνη C
70% DV

Σίδερο
6% DV

*Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές (DV) βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση των ταρτιών με φράουλα, πασπαλίστε τα με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη λίγο πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε κάθε ταρτάκι με ένα φρέσκο ​​φύλλο μέντας ή μια κούκλα σαντιγί για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές μπορούν να σερβιριστούν μεμονωμένα ως αυτόνομο επιδόρπιο ή ως μέρος μιας μεγαλύτερης ποικιλίας. Συνδυάζονται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια ψιλή σάλτσα σοκολάτας. Για μια αναζωογονητική πινελιά, μπορείτε να σερβίρετε τα ταρτάκια μαζί με ένα σορμπέ εσπεριδοειδών ή μια κομπόστα φρούτων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα ταρτάκια με φράουλα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Διατηρούνται έως και 3 ημέρες χωρίς να υπονομεύεται η γεύση και η ποιότητά τους. Πριν σερβίρετε, αφήστε τα ταρτάκια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά για να βελτιώσετε τις γεύσεις.

🌡️ Συμβουλή αποθήκευσης: Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα ή είναι ζεστή μέρα, είναι καλύτερο να φυλάξετε τα ταρτάκια στο ψυγείο για να μην γίνει πολύ μαλακή η γέμιση ή η κρούστα να χάσει την τραγανότητά της.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Οι φράουλες δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και εξαιρετικά θρεπτικές. Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που προάγουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία και βοηθούν την πέψη. Οι φράουλες είναι επίσης χαμηλές σε θερμίδες και λιπαρά, γεγονός που τις καθιστά μια επιλογή χωρίς ενοχές για μια γλυκιά απόλαυση.

Ενώ η κρούστα ταρτών περιέχει βούτυρο και ζάχαρη, η απόλαυση αυτών των λιχουδιών με μέτρο μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και τα ταρτάκια μπορείτε να τα απολαύσετε ως περιστασιακή απόλαυση ή να τα μοιραστείτε με φίλους και συγγενείς.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας άρεσαν τα ταρτάκια με φράουλα, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι σχετικές συνταγές:

  • Ταρτάκια με βατόμουρο: Αντικαταστήστε τις φράουλες με φρέσκα βατόμουρα και δημιουργήστε μια νόστιμη γεύση σε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο.
  • Blueberry Galette: Πειραματιστείτε με διαφορετικά φρούτα φτιάχνοντας αυτό το ρουστίκ γαλλικό ζαχαροπλαστείο γεμάτο με ζουμερά βατόμουρα.
  • Μπάρες λεμονιού: Αφεθείτε στη γευστική ομορφιά αυτών των πικάντικων ράβδων λεμονιού με βουτυρώδη κρούστα από κουλουράκια.
  • Mixed Berry Crumble: Συνδυάστε μια ποικιλία από μούρα σε ένα ζεστό και ανακουφιστικό crumble με ένα τραγανό κάλυμμα με βάση τη βρώμη.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τη γαστρονομική δημιουργικότητα διάσημων σεφ όπως η Julia Child, ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Αυτοί οι θρυλικοί μάγειρες έχουν αφήσει μια διαρκή επίδραση στον κόσμο των επιδορπίων και συνεχίζουν να εμπνέουν τόσο τους επίδοξους όσο και τους έμπειρους σεφ ζαχαροπλαστικής. Η αφοσίωσή τους στα ποιοτικά συστατικά και τις σχολαστικές τεχνικές έχει διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη ζαχαροπλαστική και απολαμβάνουμε γλυκές απολαύσεις.

Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, αγκαλιάστε τον εσωτερικό σας σεφ και αφήστε το πνεύμα αυτών των δασκάλων της μαγειρικής να σας καθοδηγήσει καθώς δημιουργείτε αυτά τα ακαταμάχητα ταρτάκια φράουλας. Απολαύστε τη διαδικασία, απολαύστε τις γεύσεις και μοιραστείτε τη χαρά αυτού του νόστιμου γλυκού με τους αγαπημένους σας! Καλή όρεξη! 🍓🥐

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button