Εύκολες συνταγές

Συνταγή τηγανίτα με σπόρους λεμονιού και παπαρούνας

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για μια απολαυστική εμπειρία πρωινού με αυτές τις δελεαστικές τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο! Πλημμυρισμένες από φρεσκάδα εσπεριδοειδών και διακριτικό τραγανό, αυτές οι τηγανίτες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη πρωινή απόλαυση. Ο συνδυασμός απολαυστικού λεμονιού και παπαρουνόσπορου δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό προφίλ που θα αφυπνίσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Αυτές οι τηγανίτες είναι αφράτες, ελαφριές και ιδανικές για ένα χαλαρό brunch το Σαββατοκύριακο ή μια ειδική περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Βουτυρόγαλα

1
Αυγό

2 κουταλιές της σούπας
Ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρύο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας
Σπόροι παπαρούνας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Grater/zester
  • Στίφτης/αποχυμωτής λεμονιού
  • Αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι
  • Σπάτουλα
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι εντάξει.
  4. Ανακατεύουμε τους σπόρους παπαρούνας και αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανίτα με λεμόνι και παπαρουνόσπορο είναι περίπου 10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών. Ο χρόνος μαγειρέματος ανά παρτίδα pancakes είναι περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με τη θερμότητα της εστίας σας. Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας και του μαγειρέματος, είναι περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να εξασφαλίσετε αφράτες τηγανίτες, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης. Όταν συνδυάζετε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά, είναι απαραίτητο να τα ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Αυτή η μέθοδος αποτρέπει την ανάπτυξη γλουτένης, με αποτέλεσμα πιο ελαφριές, πιο τρυφερές τηγανίτες.

Συνιστάται ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί για το μαγείρεμα των τηγανιτών. Το προθερμαίνετε σε μέτρια φωτιά και αλείφετε ελαφρά την επιφάνεια με μαγειρικό σπρέι ή βούτυρο. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα ή κουτάλα για να ρίξετε τη ζύμη στην καυτή επιφάνεια, σχηματίζοντας κύκλους του επιθυμητού μεγέθους. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις τηγανίτες προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κουρκούτι.

Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζετε με φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε με σαντιγί ή φρέσκα μούρα για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης. Απολαύστε αυτές τις τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο ως μια απολαυστική απόλαυση πρωινού που θα φωτίσει τη μέρα σας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
380 mg

Υδατάνθρακες
31 g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
10 g

Πρωτεΐνη
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτές τις τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο σε ένα όμορφο πιάτο, αναδεικνύοντας το χρυσαφί χρώμα και τη λεπτή υφή τους. Για να βελτιώσετε την οπτική τους γοητεία, γαρνίρετε με φρέσκες φέτες λεμονιού και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Η λαμπερή κίτρινη απόχρωση του ξύσμα λεμονιού προσθέτει ένα χρώμα στο πιάτο.

Για πρόσθετες πλευρικές εναλλακτικές, εξετάστε το ενδεχόμενο να σερβίρετε αυτές τις τηγανίτες με:

  • Φρέσκα μούρα όπως βατόμουρα, σμέουρα ή φράουλες
  • Σαντιγί ή ελληνικό γιαούρτι για κρεμώδη αντίθεση
  • Ένα ψιλόβροχο ζεστό σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για να συμπληρώσει τη γεύση εσπεριδοειδών
  • Μια πλευρά με τραγανό μπέικον ή λουκάνικο

    Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε περισσέψει τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο ή σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για έως και 2-3 μέρες. Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους και να μην στεγνώσουν, μπορείτε να χωρίσετε κάθε τηγανίτα με λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη πριν την αποθηκεύσετε.

Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε τις τηγανίτες. Τα τοποθετούμε σε μονή στρώση σε ένα ταψί και τα παγώνουμε με φλας για περίπου 1-2 ώρες. Μόλις παγώσουν, μεταφέρετέ τα σε σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη. Μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

Όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε τις αποθηκευμένες τηγανίτες, απλώς τις ξαναζεστάνετε σε τοστιέρα, τοστιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν. Οι τηγανίτες θα εξακολουθούν να έχουν νόστιμη γεύση και θα διατηρούν τις απολαυστικές τους γεύσεις ακόμα και μετά την αποθήκευση.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Οι τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο περιλαμβάνουν διάφορα συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία:

  1. Λεμόνι: Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της πέψης.

  2. Σπόροι παπαρούνας: Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και βασικών μετάλλων όπως ασβέστιο, σίδηρος και μαγνήσιο. Προσθέτουν ένα υπέροχο τραγανό στις τηγανίτες και συμβάλλουν στη συνολική θρεπτική αξία.

  3. Βουτυρόγαλα: Το βουτυρόγαλα είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που προσθέτει όψη και υγρασία στις τηγανίτες. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και προβιοτικών που προάγουν την υγεία του εντέρου.

  4. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δεν παρέχει σημαντικά διατροφικά οφέλη, χρησιμεύει ως βασικό συστατικό για τις τηγανίτες. Ωστόσο, μπορείτε να πειραματιστείτε με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι αμυγδάλου για πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

  5. Αυγό: Τα αυγά είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Β12, σελήνιο και χολίνη. Συμβάλλουν στη δομή και την υφή των τηγανιτών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το συνολικό διατροφικό προφίλ των τηγανιτών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας, τις επικαλύψεις και τη μέθοδο μαγειρέματος.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτές οι τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο, μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

  1. Τηγανίτες με λεμόνι βατόμουρου: Ενσωματώστε φρέσκα βατόμουρα στο κουρκούτι για τηγανίτες για εκρήξεις ζουμερής γλυκύτητας σε συνδυασμό με δροσιστικό ξύσμα λεμονιού.

  2. Τηγανίτες Ricotta λεμονιού: Αντικαταστήστε το βουτυρόγαλα με το τυρί ρικότα, δημιουργώντας μια λαχταριστή κρεμώδη υφή διατηρώντας παράλληλα τη λαμπερή γεύση λεμονιού.

  3. Μάφιν με σπόρους παπαρούνας λεμονιού: Μεταμορφώστε τη συνταγή για τηγανίτες σε υπέροχα μάφιν, προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος και προσθέτοντας μια επικάλυψη streusel για ένα υπέροχο πρωινό ή σνακ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για τηγανίτα με λεμόνι και παπαρουνόσπορο αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που έχουν κατακτήσει την τέχνη του συνδυασμού γεύσεων και υφών. Σημαντικές πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν:

  1. Η Ίνα Γκάρτεν, γνωστή και ως “Ξυπόλητη Κοντέσα”, έχει στο βιβλίο μαγειρικής της μια συνταγή για τηγανίτες με παπαρουνόσπορο που εξισορροπεί υπέροχα το έντονο εσπεριδοειδές με το τραγανό τρίξιμο των παπαρουνόσπορων.

  2. Ο Yotam Ottolenghi, ένας διάσημος Ισραηλινο-Βρετανός σεφ, συχνά ενσωματώνει ζωντανές και τολμηρές γεύσεις στις συνταγές του. Το πάθος του για φρέσκα και νόστιμα υλικά αντικατοπτρίζεται στα πιάτα του εμπνευσμένα από εσπεριδοειδή, όπως οι τηγανίτες με λεμόνι.

  3. Ο Joy Wilson, ευρέως γνωστός ως Joy the Baker, είναι ειδικός στη δημιουργία ανακουφιστικών και απολαυστικών αρτοσκευασμάτων. Οι δημιουργικές ανατροπές της σε κλασικές συνταγές χρησιμεύουν ως έμπνευση για πειραματισμούς με μοναδικές γεύσεις τηγανίτας.

Λαμβάνοντας στοιχεία από αυτά τα γαστρονομικά εικονίδια, μπορούμε να αναδείξουμε τις δικές μας δημιουργίες και να ανακαλύψουμε νέες γευστικές αισθήσεις στην κουζίνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button